Ford Otomotiv Firması 260 Milyon Dolarlık Bir Yatırımla Meksika’da Yeni Bir Teknoloji Merkezinin Açılışını Gerçekleştirdi

01 Kasım 2022

ABD’li otomobil üreticisi Ford Motor, 1 Kasım Pazartesi günü Meksika’nın başkenti Mexico City’de yeni bir teknoloji ve ticaret merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Merkezin 260 milyon dolar tutarında bir yatırımla hayata geçirildiği duyuruldu.

İnşa edilen yeni kampüste ticari operasyonlar ve küresel boyutta yeniden yapılanma faaliyetlerinin yürütülmesinin yanı sıra, Meksika’nın en büyük mühendislik merkezine de ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Naucalpan belediyesi sınırları içerisinde yer alan kampüste dokuz bin kişinin hibrit mesai sistemine göre çalışacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Bu yıl içerisinde yabancı sermayeli birçok otomotiv firması Meksika’daki operasyonlarını genişlettiler ve bu ülkede planlamakta oldukları yeni yatırımlara ilişkin duyurular yaptılar.

Örnek olarak, geçtiğimiz Ekim ayında, Volkswagen ve Continental Meksika’da yaklaşık bir milyar dolarlık yeni bir yatırım açıklarken, daha önce de Nissan firması üç yıllık bir dönem içerisinde yedi yüz milyon dolar tutarında yeni yatırım planladığını duyurmuştu.

Reuters’e bilgi veren uzman kaynaklar, Stellantis ve Tesla firmalarının da yakın zaman önce Meksika’da yatırım yapma niyetlerini çeşitli ortamlarda beyan ettiklerini hatırlatarak, yabancı otomotiv firmalarından Meksika’ya finansman akışının devam etmesini beklendiklerini ifade ettiler.
  
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü