18-21 Eylül 2018 51. Textillegprom-Moskova –Rusya

25 Eylül 2018

Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ile Doğu Avrupa’daki tekstil ve konfeksiyon sektörünün lider fuarı Textillegrpom 51. kez organize edilmiştir. 18-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen ve 25 yıllık bir geçmişe sahip olan fuara katılan firmalar en güncel ve trend ürünlerini sergilemektedir.
 
Bakanlığımız tarafından Türk firmalarımızın milli ve bireysel katılımlarının desteklendiği 51.Textillegrpom Fuarı’nın milli katılım organizasyonunu Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları A.Ş. tarafından yapılmıştır. Söz konusu fuara ülkemizden 26 firma yaklaşık olarak toplamda 657 metrekare ile milli katılım; 2 firma ise toplamda 80 metrekare ile bireysel katılımcı olarak iştirak etmişlerdir. Firmalar kendilerine tahsis edilen alanda dokuma ve örme kumaştan rejenere iplik, çorap, iç giyim, etiket, fermuar ve ev tekstiline varan yelpazede ürünlerini sergilemiş ve tanıtımlarını gerçekleştirmişlerdir.
 
40.000 m2’lik alanda gerçekleştirilen fuara, yaklaşık 27 ülkeden yaklaşık 2.100 katılımcı  iştirak etmiştir. Fuarda, dokuma ve örme kumaş, ev tekstili, çorap, iç giyim gibi ürünlerinin sergilendiği 2 ayrı salonda tanıtım yapılmıştır. Fuar ziyaretçileri genel olarak genelde hazır giyim ürünleri sezon trendlerini inceledikten sonra dokuma ve örme kumaş ürünlerini ziyaret etmektedirler. Fuar, hem hazır giyim hem de kumaşa ilgi duyan ve tekstil alanında faaliyet gösteren ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmüştür.