1WorldSync'ten Yeni Araştırma: Pandemi Dönemi Alışveriş Trendleri, E-Ticaret ve Fiziksel Perakende Arasındaki Çizgileri Bulanıklaştırıyor

09 Aralık 2021

Yeni ankete göre, tüketiciler pandemi sırasında yalnızca e-ticaret sitelerini ve diğer dijital kanalları kullanımlarını hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda bu kanallar mağaza içi alışveriş davranışını da önemli ölçüde etkiliyor. Markalar ve perakendeciler için önde gelen küresel ürün içeriği platformu, 1WorldSync, tüketici ürün içeriği kıyaslamasında pandeminin başlangıcından (2020 Bahar) bu yana çevrimiçi alışveriş yapan ABD'li tüketicilerin tercihlerini araştırıyor.

Çevrimiçi alışveriş yapanların büyük bir çoğunluğu (%87), pandemi öncesinde mağazadan öncelikli olarak veya özel olarak satın aldıkları ürünler için e-ticareti benimsedi. Giyim, market, sağlık ve kişisel bakım ürünleri önde gelen kategorileri oluşturdu. Pek çok kişi için değişim kalıcı olabilir, %38'i öncelikle belirli ürünler için çevrimiçi alışverişe devam etmeyi planladıklarını söylerken, %51'i pandemi azaldıkça bu ürünleri mağazada ve çevrimiçi olarak eşit ölçüde satın almayı planladıklarını söyledi. Ankete katılan on kişiden yalnızca biri (%11), yalnızca mağaza içi alışverişe geri döneceklerini söyledi.

1WorldSync, alışveriş yapanların mağaza içi alışveriş deneyimlerini desteklemek veya geliştirmek için çevrimiçi ürün içeriğini sıklıkla kullandığını ve yaklaşık onda yedisinin (%69) bir markanın çevrimiçi varlığını belirttiğini, onları fiziksel perakende mağazalarında alışveriş yaparken ürünleri aramaya veya ürünlere daha fazla dikkat etmeye zorladığını tespit etti. Tüketiciler, fiziksel mağazalardan alışveriş yapmadan önce, arama motorları, üretici web siteleri ve e-ticaret mağazaları aracılığıyla ürün bilgilerini, ortalama olarak %58 oranında araştırır. Ek olarak, tüketicilerin %80'i en azından bazı zamanlarda akıllı telefonları aracılığıyla mağazada alışveriş yaparken ürün içeriğine baktıklarını söylüyor. 
 
Kaynak: prnewswire.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü