2020 Yılında Motorlu Araç Üretimi Küresel Bazda %20 Azalacak

21 Nisan 2020

Otomotiv sektöründe ekonomik araştırmalar ve danışmanlık hizmetleri veren LMC otomotiv firması dün (20 Nisan 2020) 2020 yılına ilişkin sektörel analiz ve bulgularını kamuoyu ile paylaştı. LMC’ye göre koronavirüs nedeniyle 2020 yılında motorlu araç üretimi dünya genelinde %20 oranında azalarak, 71 milyon adette kalacak.
 
Mevcut bulguların yılbaşındaki tahminlere göre çok daha kötümser olduğu belirtilen açıklamada, küresel otomotiv sanayicilerinin 2020 yılında geçen yıla göre 19 milyon adet daha az araç üretmesinin beklendiği de ifade edildi. Özellikle dünyanın belirli bölgelerinde, normalleşme sürecinin hızına bağlı olarak durumun daha da kötüye gidebileceğine dikkat çekildi.
 
Otomobil fabrikalarının Nisan ayının büyük bölümünde kapalı olduğu Kuzey Amerika’da, aralarında Tesla, Ford, Fiat Chrysler ve General Motors gibi markaların da bulunduğu büyük firmaların bu yıl yeni modelleri için henüz tanıtım takvimi belirleyemediklerine de dikkat çekildi.
 
Yapılan analizde Kuzey Amerika ve Avrupa’da motorlu araç satışlarının Nisan ayında dip yapmasının beklendiği, salgının bitişinden sonraki normalleşme sürecinin hızla ilerlemesinin ise pek muhtemel görülmediği belirtildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü