2021’de ASEAN Ülkelerinde Hurda Talebi Arzı Aşacak

21 Mayıs 2021

Güney Doğu Asya Demir ve Çelik Enstitüsü (SEAISI), ASEAN-7 ülkelerinin hurda ihracat ve ithalat verilerini paylaşarak ASEAN hurda piyasasının geleceği hakkında değerlendirmelerinde, 2021’de ASEAN ülkelerinde hurda talebinin arzı aşabileceğini  belirtilmektedir.

SEAISI’ya göre bölgedeki çelik üreticileri pazar gereksinimlerini karşılamak için önümüzdeki aylarda faaliyetlerini tam hızda sürdüreceği ifade edilmektedir. Uzun bir gecikmenin ardından bölgede daha fazla planlanan kapasitenin faaliyete girmesi ve Çin’in çevreci politikasının hurda talebini arttıracağı düşünüldüğünden hurda tedarikinde rekabet yaşanmasının beklendiği belirtilmektedir.

Çin’in hurda ithalat kısıtlamasını kaldırmasının da büyük miktarlarda hurda tedarik etmesine neden olacağı, talebin 2021 yılında arzın üzerine çıkacağından endişe duyulduğu ifade edilmektedir.

2020 yılının Ocak-Kasım ayında ASEAN 7 ülkelerinin 1,2 milyon mt hurda ihraç ederken aynı dönemde bölgenin hurda ithalatının 6,04 milyon mt olduğu belirtilmektedir.

Kaynak: Steelorbis
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü