38 Günde 10 Milyar Paketlik Yeni Ekspres Teslimat Rekoru

11 Şubat 2021

Çin Devlet Posta Bürosu (the State Post Bureau of China) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu yılın 38. günü olan Pazar günü itibariyle, Çin'in 10 milyardan fazla paketi işleyerek ekspres teslimat sektöründe yeni bir rekora imza attığını söyledi.

Geçen yıl 10 milyar parselin elleçlenmesi 80 gün sürdü ve 2019’da bu süre 79 gündü. Büro, yeni rekorun, tüketimi teşvik etmede ve ekonomik akışı kolaylaştırmada önemli bir rol oynayan endüstrinin canlılığını gösterdiğini söyledi.

Yerellere ve yerellerden yapılan teslimatlar, bu yıl insanların ailelerine ve arkadaşlarına sevgilerini ve ilgilerini göstermeleri için yeni bir eğilim haline geldi ve hızlı teslimat endüstrisi (express delivery industry) için büyük bir iç pazar oluşturdu.

Büroya göre, 20 Ocak’tan bu yana, çevrimiçi satışların değeri 510 milyar yuan’ı (79 milyar dolar) aştı ve teslim edilen paketlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 30’un üzerinde artış gösterdi.

EMS ve SF Express gibi şirketler, teslimatları sağlamak için festival boyunca işleri her zamanki gibi sürdüreceklerini duyurdu.

Kaynak: Chinadaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü