AB, 2030 Yenilenebilir Enerji Hedefini Biraz Es Geçecek

18 Haziran 2020

Avrupa Birliği, 2030 yılına kadar enerjisinin üçte birini yenilenebilir kaynaklardan elde etme hedefini ulaşmak istiyor, ancak COVID-19 nedeniyle temiz enerji yatırımındaki düşüşü dengelemek için kamu desteğine ihtiyaç duyulacaktır.

AB ülkelerinin en son enerji politikası planları, bloğun 2030 yılına kadar yenilenebilir enerjinin %33'üne ulaştığını ve hedefinin bir yüzde puanı aştığını görecektir.

Rüzgar, güneş, hidroelektrik ve biyoenerji dahil yenilenebilir kaynaklar, 2018'deki AB enerji tüketiminin %19'undan biraz daha azını oluşturmaktadır.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), pandemi finansman zorluklarına neden olduğu ve projelerin yapımını geciktirdiği için yenilenebilir enerji kapasitesindeki küresel büyümenin bu yirmi yılda ilk kez yavaşlamasını beklemektedir.
Komisyon, gelecek yıl daha sert yenilenebilir enerji hedefleri belirlemeyi düşünürken, 2050 yılına kadar net AB sera gazı emisyonlarını sıfıra indirmeye çalıştığı için ülkelerin politika planlarını daha fazla gözden geçirmesi gerekebilir.

Kaynak: euractiv web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü