AB Milletvekilleri Komisyon'u Ukrayna Krizinin Ortasında Et Teşviklerini Sona Erdirmeye Çağırdı

07 Nisan 2022

Parti grupları genelindeki AB milletvekilleri, Ukrayna'daki savaşın küresel gıda arzını etkilemesi ve AB'de yem kıtlığına yol açması nedeniyle Avrupa Komisyonu'na et tüketimini teşvik etmeyi bırakma çağrısında bulundu.

AB'nin et için finansmanı uzun süredir tartışmalı bir konu, ancak Ukrayna'daki savaş ve bunun AB'de ve dünya çapında gıda tedarikine yönelik sonuçları, tartışmaya yeni bir boyut ekledi.

Hem Ukrayna hem de Rusya başlıca tahıl üreticileri olduğundan, Moskova'nın savaşı, buğday ihracatına büyük ölçüde bağımlı olan ülkelerde gıda kıtlığına neden olma riski taşımaktadır.

Komisyon yetkilisi Wolfgang Burtscher, 31 Mart Perşembe günü Avrupa Parlamentosu'nun çevre komitesine (ENVI) yaptığı açıklamada, AB'nin neredeyse tüm gıda ürünleri söz konusu olduğunda büyük ölçüde kendi kendine yeterli olmasına rağmen, hayvan yemi de dahil olmak üzere girdi ithalatına büyük ölçüde bağımlı olduğunu söyledi.

Geçen hafta gıda güvenliğiyle ilgili iletişimde Komisyon, bu nedenle çiftçilerin hayvan yemi için ekolojik odak alanlarını kullanmalarına izin verilmesi gerektiğini önerdi.

Kaynak: euractiv
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü