AB Neden Toparlanmak İçin Yenilenmeli

18 Haziran 2020

İçinde yaşadığımız evler açık ara toplam 150 trilyon Avro değerinde dünyanın en büyük varlığıdır. Onlar refahımız için esastır. COVID-19 olsun veya olmasın, zamanımızın çoğunu içeride geçiriyoruz.

Ancak yaşadığımız ve çalıştığımız binalar da iklim değişikliğine en büyük katkıyı yapmaktadır. AB'de sera gazı emisyonlarının üçte birinden fazlası binalardan, çoğunlukla ısıtmadan gelektedir. Birlikte ele alındığında, bu durum, binaları Avrupa'nın en değerli finansal varlığı ve aynı zamanda en büyük çevresel sorunu haline getirmektedir.

Bu, yeni AB bütçesinin ele alması gereken bir tür mega zorluktur. Bu, AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr hale gelmesi hedefini gerçekleştirmek için hayati önem taşımaktadır. Ancak şu ana kadar eşleşen mali bir taahhüt ya da yenileme için özel bir finansman yoktur.

Kimse bir yenileme fonunun vatandaşlara ve gezegene fayda sağlayacağını inkar etmemektedir. Ancak görünüşe göre, hükümetlerin kısa vadeli önceliğinin kendi bütçelerini dengelemek olduğu ve bunun için alabilecekleri tüm ekonomik faaliyetlere ve vergi gelirlerine ihtiyaçları olduğu düşünülmektedir.

Kaynak: euractiv web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü