AB Ülkeleri Rüzgâr Enerjisi Planlarını ve Taahhütleri Destekliyor

20 Aralık 2023

26 Avrupa Birliği üyesi ülke ile yaklaşık 300 şirket ve sanayi grubu rüzgâr santrallerini ve bunları inşa etmek için gereken yerel endüstrileri geliştirme planlarını ilerletme ve hızlandırma konusunda anlaşmaya vardı.

Avrupa Komisyonu, AB'nin 2030 yılına kadar üretilen enerjinin %42,5'ini yenilenebilir kaynaklardan elde etme hedefine ulaşmak için kapasiteyi büyük ölçüde artırması gereken Avrupa rüzgâr enerjisi endüstrisine destek planlarını açıklamıştı. AB ülkeleri, yenilenebilir enerji ihalelerinin yerel enerji tedarikçilerine avantaj sağlayacak şekilde değiştirilmesi de dahil olmak üzere AB'nin ortak taahhüt ve tavsiyelerini yerine getireceklerini bildirdi.

Ülkeler ayrıca rüzgâr türbinleri ve diğer parçalara yönelik yerel üretim kapasitesine yönelik yatırımları artırma konusunda da anlaştılar. İklim hedeflerine ulaşmak için yapılması gerekenin 2030'a kadar kapasiteye her yıl 30 GW rüzgâr enerjisi eklemenin önündeki engellerin AB ülkeleri tarafından ele alınacağı ve çözüme ulaştırılacağı da vurgulandı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü