ABD Araştırması, Merada Sütten Kesilen Buzağıların Daha Hızlı Kilo Aldığını Gösteriyor

06 Aralık 2022

Arkansas Tarımsal Deney İstasyonu son araştırması, çiftçilerin sütten kesilmiş buzağılardaki stresi azaltabileceğini ve kârlılığı iyileştirebileceğini gösteriyor.

Üç yıllık çalışmanın ilk yılından elde edilen sonuçlar, buzağıların merada sütten kesilmelerinin ilk 21 gününde, anneleriyle fiziksel temas olsun ya da olmasın, besi hayvanlarını yemle beslemek için kullanılan "kuru parti" ile karşılaştırıldığında daha fazla kilo aldıklarını gösterdi.

Southwest Araştırma ve Yayım Merkezi direktörü ve baş araştırmacı Daniel Rivera, bir buzağıyı annesinin sütünden ayırma eylemi olan sütten kesmenin, sütten kesilmemiş buzağılara kıyasla daha düşük performans ve gelirle sonuçlanabilecek solunum yolu hastalıkları olasılığını azalttığını söyledi.

Rivera, sütten kesilmemiş buzağılar için "Sığır üretiminde muhtemelen en büyük gelir kayıplarından biridir" dedi.

ABD Tarım Bakanlığı verilerinin, daha kapsamlı operasyonlara sahip sığır çiftçilerinin, daha küçük operasyonlara sahip çiftçilere göre buzağılarını daha sık sütten kesme eğiliminde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Dr. Rivera'nın araştırması, gerekli bir o kadar stresli hayvancılık uygulamaları sırasında sosyal ortamların ve barınma ortamlarının tarım hayvanları üzerinde sahip olabileceği önemli etkiyi vurgulamaktadır.

Kaynak: Cattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü