ABD, E-Ticaret Platformlarının Sahte Ücretler Almasını Yasaklamayı Öneriyor

16 Kasım 2023

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) 11 Ekim'de, çevrimiçi platformların tüketicilerden gereksiz ücretler alınmasını yasaklamak için yeni bir kanun önerisinde bulundu.

Düzenleyici kurum özellikle gizli ücretler ile sahte ücretler üzerinde durdu. Gizli ücretler sayesinde işletmelerin rutin olarak zorunlu ücretleri gizleyen ve tüketicileri fiyat konusunda aldatan fiyatlandırma taktiklerine başvurduğu belirtildi.

Sahte ücretler ise dürüst olmayan işletmelerin ücretlerin niteliğini veya amacını rutin olarak yanlış beyan etmesi veya yeterince açıklamaması nedeniyle ücretlerin neyi kapsadığının tüketiciler tarafından bilinmemesi olarak aaçıklandı. Öneri aşamasında olan kanun sayesinde satıcıların ücretleri yanlış beyan etmesi yasaklanacak ve ücretlerin miktarını, amacını ve iade edilip edilemeyeceğini önceden açıklamaları sağlanacak.

FTC, gizli ve sahte ücretlerin yasaklanmasıyla tüketicilerin tam olarak ne kadar ödediklerini ve ne aldıklarını bilmelerinin sağlanacağını ve işletmelerin tüketicilere bir fiyat söylerken tüm zorunlu ücretleri dahil etmek zorunda kalacaklarını belirtti.

Kaynak: medianama
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü