ABD Et Gıda Zincirindeki Covid-19 Etkisini Tespit Etmek Üzere 1 Milyon Dolarlık Proje

01 Ekim 2020

ABD Tarım Bakanlığı (USDA), COVID-19'a neden olan virüsün, ülkenin sığır eti tedarik zincirine nasıl bulaşabileceğini belirlemek için 1 milyon dolarlık bir araştırma projesi finanse etmeyi planlamaktadır.

Texas A&M AgriLife liderliğindeki araştırmayı detaylandıran bir USDA belgesine göre, Ekim ayında başlaması planlanan iki yıllık projenin amaçlarından biri, tüketicilerin ve et endüstrisinde çalışan kişilerin COVID-19'a maruz kalma riskini azaltmaya yardımcı olmaktır.

USDA daha önce, "İnsanların COVID-19'u gıdalardan veya gıda ambalajlarından kapabileceğine dair hiçbir kanıt yok" ifadesinde bulunmuştur. Ancak, dünyanın en büyük et ithalatçısı olan Çin’in, ithal ürünlere veya ambalajlarına uygulanan korona virüs testinin pozitif çıkması durumunda, ilgili şirketlerden gıda ithalatını durdurma kararı almasından sonra araştırma hızlanmıştır.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü