ABD Et Üretimi, Covid Vakaları Arttıkça Yavaşlıyor

13 Ocak 2022

Sektör temsilcileri, ABD'li işçiler arasında artan COVID-19 enfeksiyonlarının et fabrikalarının üretimi yavaşlatmaya zorladığını söyledi.

Son derece bulaşıcı Omicron varyantından et paketleme sektörü de etkilenmiştir. Sektör sözcüsü Daniel Sullivan, ABD'nin önde gelen sığır eti üreticisi Cargill Inc'in, geçen hafta birkaç tesisi daha düşük kesim kapasitesiyle işlettiğini söyledi.

Daha az kesim kapasitesi, talebin hızla arttığı bir dönemde ABD'deki sığır eti arzını azaltır ve çiftçilerin sığırları yemlik veya çiftliklerde daha uzun süre tutması gerektiği anlamına gelmektedir. Sürdürülebilir bir düşük üretim dönemi, enflasyon korkuları döneminde yüksek et fiyatlarını daha da artırabilecektir.

Kaynak: Thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü