ABD, Ford Emisyon Sertifikasyonuna Ceza Soruşturması Açıyor

29 Nisan 2019

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı, Ford Motor Şirketi’nin ABD’de sertifikalandırma süreci konusunda suç duyurusunda bulundu, otomotiv üreticisi şirket ise Cuma günü yaptığı açıklamada, soruşturmayla bütünüyle işbirliği yaptığını ve kendi bünyesi içerisindeki incelemesini de sürdürdüğünü söyledi.
Ford, açıklamasında, Adalet Bakanlığı’nın cezai soruşturmayı bu ayın başlarında kendilerine bildirdiğini, bu durumun da şirketi, ABD yetkilileri tarafından emisyon standartlarına uyma konusunda soruşturmaya alınan en son şirket yaptığını söyledi.
Şirket, “Ford, hükümetle tam işbirliği yapıyor, iç soruşturmamız ve teknik incelememiz sonucunda bulgularımızı onlara bildireceğiz.” dedi.
Adalet Bakanlığı sözcüsü Peter Carr konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Çevre Koruma Ajansı da yorum yapmayı reddetti.
Çevre Koruma Ajansı Başkanı Andrew Wheeler, bu ayın başında yaptığı açıklamada “İnsanlar kurallara göre oynamayıp daha fazla kirlilik oluşturduklarında onları yakalayacağız ve yaptıklarından sorumlu tutacağız.” açıklamasında bulunmuştu. 
.
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü