ABD Kaliteli Sığır Eti İhracatına Odaklanmalı

15 Kasım 2022

Kıdemli bir RaboResearch Food & Agribusiness analisti olan Don Close, bu yılın başlarında Ulusal Sığır Yetiştiricileri Derneği (NCBA) toplantısında yaptığı açıklamada, ABD sığır pazarının olgunluğa ulaştığını ve hedefin daha fazla gelişme olması halinde ihracat pazarlarını genişletmek için çalışması gerektiğini söyledi.

Kuzey Amerika'daki tüm hayvansal protein sektörlerini analiz etmekten sorumlu olan Close, tarifelerin, kotaların ve ticaret anlaşmalarından ziyade, endüstrinin kilit müşterilerin taleplerini karşılamak için çalışması gerektiğini söyledi. Konuşmasında, ana müşterilerin taleplerinin yanı sıra kilit rakiplerin itici güçlerini ve endişelerini araştırdı.

“ABD, küresel ihracatta lider olmak için mutlak bozulmamış bir noktada oturuyor” dedi. Şu anda, ABD sığır eti ticaretinin çoğu Kuzey Amerika'da yapılıyor, ancak Close, Kanada ve Meksika arasındaki ticaret sorunları yüzeye çıkmaya devam ederken, daha fazla işbirlikçi olunması durumunda daha üretken olunabileceğini ifade etmiştir.

ABD sığır eti ihracatının son iki yılda olağanüstü arttığını ve bunun büyük ölçüde Çin'den kaynaklandığını sözlerine ekledi. Close'a göre, Amerika'nın satıştaki becerisi kalitedir ve sığır eti kalitesi son 25 yılda önemli ölçüde iyileşirken Close, daha fazla iyileştirme için hala yer olduğuna inanmaktadır.

Kaynak: Thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü