ABD Madencilik Kuruluşu, ABD-Şili Vergi Anlaşması’nın Kongre’den Geçmesi Çağrısında Bulundu

07 Nisan 2022

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Madencilik Birliği (UMB), on yıldan fazla bir süredir ABD Kongresi’nde onay bekleyen ABD-Şili vergi anlaşmasının kabul edilmesi çağrısında bulundu.

UMB başkanı, aynı zamanda tepe yöneticisi Rich Nolan, anlaşmanın en kısa sürede onaylanmasının, önemli bir madencilik izin belgesi yetki alanı olan Şili'deki ABD yatırımlarını koruyacağını belirtti.

Nolan, sözkonusu açıklamasını, içinde bulunduğumuz haftada ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin ABD-Şili Vergi Anlaşması'nı değerlendirilmek üzere olumlu görüşle Senato Genel Kurulu’na göndermesiyle ilgili yorumda bulunurken dile getirdi. ABD-Şili Vergi Anlaşması 2010 yılı Şubat ayında imzalanmış olmasına karşılık o günden beri ABD Kongresi’nin onayından geçmek üzere askıda bekliyordu.

Nolan, "Bu anlaşma on yıldan fazla bir süredir onaylanmayı bekliyordu. Şili'ye yatırım yapan ABD firmalarının başarılı olmalarını sağlamak ve ayrıca oyun alanını yabancı rakiplerle eşitlemek için ileri adımlar atmalıyız." yorumunu da ekledi.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü