ABD Tarım Bakanlığı 2. Tur COVID-19 Yardımının Ayrıntılarını Açıkladı

24 Eylül 2020

ABD Tarım Bakanlığı (USDA) mısır, soya fasulyesi ve buğday gibi temel ürünlerin üreticilerinin yanı sıra hayvancılık, süt ürünleri ve tütün yetiştiricilerine 14 milyar dolara kadar ödeme yapılacak olan ikinci tur COVID-19 yardımının ayrıntılarını açıkladı.
 
Söz konusu yardım, ABD'li çiftçilerin pandemi sırasında gıda tedarik zincirindeki aksamalarla ve restoranlardan gelen talebin düşmesiyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için Nisan ayında açıklanan 19 milyar dolarlık yardım programını takip etmektedir. Anılan destek kapsamında bugüne kadar 10 milyar dolardan az ödeme yapılmıştır. Yeni yardım paketi, büyük ölçüde çiftlik gelirini desteklemek için oluşturulan bir depresyon dönemi programı olan Emtia Kredi Şirketi tarafından finanse edilecektir. Şirketten gelen fonların Kongre tarafından onaylanmasına gerek duyulmamaktadır.
 
USDA ayrıca tütün çiftçilerine verilecek 100 milyon dolara kadar desteğin Korona Virüs Yardımı, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasası kapsamında sağlanacağını açıklamıştır.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü