ABD Tarım Bakanlığı, İklim Dostu Tarım Uygulamalarını Desteklemek İçin 1 Milyar Dolar Harcayacak

08 Mart 2022

ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack Reuters’e verdiği demeçte, ABD Tarım Bakanlığı'nın sera gazı emisyonlarını azaltan veya iklimi ısıtan karbonu yakalayan ve depolayan çiftçilik, çiftçilik ve ormancılık uygulamalarını teşvik eden pilot projelere 1 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.

Program, gerekli fonu, tarımsal ürün fiyatlarını dengelemeye ve çiftlik gelirini desteklemeye yardımcı olmak için ABD Hazinesinden yılda 30 milyar dolara kadar destek aktaran Daire’nin bağlı şirketi Commodity Credit Corporation’dan sağlayacak.

Yatırım, tarım sektörünün sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar yarı yarıya azaltmak ve ABD'yi 2050 yılına kadar net sıfır emisyon yoluna sokmak amacıyla iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan bir girişim.

Nitelikli projeler, mandıra çiftliklerindeki metan emisyonlarını azaltan veya yakalayan girişimleri veya atmosferden daha fazla iklimi ısıtan karbonu emen ve toprakta depolayan çiftçilik uygulamalarının kullanımını genişleten programları içerebilir.

Vilsack, gıda şirketleri ve ihracatçıların tedarik zincirlerini karbondan arındırmak için giderek daha fazla zorlaması nedeniyle bu tür uygulamaların genişletilmesinin ABD tarım ürünlerinin değerini artırabileceğini söyledi.

Reuters'e verdiği bir demeçte, "Tüketiciler ABD'de ve kesinlikle ihracat pazarında daha sürdürülebilir bir şekilde üretilmiş gıda talep ettiğinden, burada ortaya çıkan bir fırsat olduğunu düşünüyoruz," dedi.

Maliyetler genellikle getirileri aştığından, iklim odaklı bazı girişimler ölçeklerini büyütmekte zorlandı.

Vilsack, "Bu program çiftçilerin nasıl yapacaklarını öğrenebilmeleri ve olumlu sonuçları görebilmeleri için esasen risklerini azaltabilir," dedi.
 
Kaynak: TheCattleSite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü.