ABD, Ticaret ve Üretim Emisyonlarını Ele Almak için İklim ve Ticaret Görev Birimi Oluşturuyor

19 Nisan 2024

ABD'nin küresel ticaret ve imalattan kaynaklanan karbon emisyonlarını azaltmayı amaçlayan yeni bir ticaret görev birimi/gücü oluşturacağı duyuruldu.

Oluşturulacak yeni görev birimi karbon kaçağı, karbon emisyonları ve üretime yönelik emisyonları ele alacak. Görev gücünün gelişiminin, ABD'nin Çin ile rekabetin arttığı bir ortamda, temiz enerji teknolojisinin ve yerel üretimin dağıtımını genişletmeyi amaçladığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekildi.
ABD'nin iklim değişikliği diplomatı Podesta, daha güçlü iklim politikalarına sahip bir ülkeden imalatla ilgili emisyonların daha zayıf iklim politikalarına sahip bir ülkeye kaydığında karbon kaçağını teşvik ettiğini belirtti.

Podesta, dünyadaki alüminyumun yarısından fazlasının üretildiği Çin’i işaret ederken, bir ton alüminyumun üretim sürecinin ABD'dekinden %60 daha fazla emisyon ürettiğini söyledi. Görev gücü ayrıca, emisyonlara ilişkin ortak ölçümü ve yüksek standartları teşvik etmek için adımlar atmak da dahil olmak üzere ABD iklim ve ticaret politikalarının uygulanması için karbon emisyon verilerinin güncel olmasını sağlayacak.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü