ABD ve BAE, Çiftçilerin İklim Değişikliğine Uyum Sağlamasına Yardımcı Olmak İçin 4 Milyar Dolarlık Çabaya Öncülük Ediyor

04 Kasım 2021

ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri Salı günü COP26 iklim müzakerelerini, finansmanı tarımı iklim değişikliğine karşı dayanıklı hale getirmeye ve emisyonlarını azaltmaya yönlendirmeye yönelik çabaları başlatmak için kullandı.

Reuters, ABD ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan tarım endüstrisinin, önceden tahmin edilemeyen hava koşulları, artan kuraklık ve sel gibi iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmeye başladığını bildirdi.

2023'te iklim görüşmelerine ev sahipliği yapmayı teklif eden Birleşik Arap Emirlikleri, petrol gelirlerinden zenginleşti, ancak aynı zamanda büyük ölçüde çöl bölgesinden gıda verimini artırmak için teknoloji geliştirdi.

İki ülke, iklim değişikliğinin etkilerini bertaraf etmek için kritik olarak görülen ve İskoçya'nın Glasgow kentinde sürmekte olan BM görüşmelerinde İklim için Tarımsal İnovasyon Misyonu'nu (İklim için AIM) başlattı.

ABD tarım sekreteri Tom Vilsack, "İklim krizi dünyanın dört bir yanındaki gıda sistemlerini bozmakla, gıda güvensizliğini artırmakla ve çiftçilerin geçim kaynaklarını olumsuz etkilemekle tehdit ediyor," dedi ve endüstrinin uyum sağlamasına yardımcı olmak için yatırım yapılması gerektiğini ifade etmiştir.

Kaynak: Thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü