ABD’de Kasım Ayında Otomobil Piyasası Canlandı

28 Kasım 2019

Otomotiv sektöründe araştırma ve danışmanlık hizmetleri veren J.D Power ve LMC Automotive firmaları tarafından bugün (28 Kasım 2019) açıklanan bir rapora göre Kasım ayı sonu itibarıyla ABD’de otomobil satışlarının bir önceki yıla göre %4 oranında artmasının beklendiği belirtildi.

Geçen sene Kasım ayında otomobil başına ortalama 4,049 dolar olan teşvik amaçlı bayi iskontoları bu ay 4,538 dolara yükseldi. Yeni otomobil alan tüketicilerin harcamaları geçen yıla göre 2.7 milyar dolarlık bir artışla bu yılın Kasım ayında 40.3 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

Takvim etkisiyle bu yıl Kasım ayında beş hafta sonu bulunmasının da satışları canlandırdığı belirtilen raporda, iskontoların etkili olduğu ve önümüzdeki hafta sonu Şükran Günü tatilinin de etkisiyle ABD genelinde 200 bin adet daha otomobil satılmasının beklendiği ifade edildi.

Kasım ayı sonu itibarıyla satılacak toplam araç sayısının 1.44 milyon adeti bulacağı belirtilen raporda, bunlardan 1.18 milyon adetinin trafiğe ilk kez kaydedilecek yeni araç olacağı açıklandı.

Öte yandan küresel ticaret savaşının yarattığı belirsizlik ortamının olumsuz etkisiyle 2019 yılsonu itibarıyla ABD’de otomobil üretiminin %4’lük bir düşüş kaydederek, 16.3 milyon adette kalacağı öngörüldü. 2019 yılsonu itibarıyla satılacak toplam araç sayısının ise, geçen yıla oranla %1.4’lük bir düşüşle, 17.1 milyon adette kalacağı tahmin edildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü