ABD’li Orion Netaş’ın Şirketini Satın Aldı

11 Mart 2021

ABD’li dijital dönüşüm ve ürün geliştirme hizmetleri şirketi Orion Innovation; Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki büyüme stratejisi doğrultusunda Netaş’ın ABD’den Avusturalya’ya kadar uluslararası pazarlar için telekomünikasyon çözümleri geliştiren şirketi NetRD Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon A.Ş’yi satın almıştır.

Kuzey Amerika ve Avrupa pazarındaki büyüme hedefleri doğrultusunda NetRD’ye stratejik bir yatırım yapan Orion Innovation; New York, New Jersey, Avrupa ve Avustralya’daki ofislerinin yanı sıra dünyaya yayılmış 10 inovasyon merkezi ile Fortune 100’dekilerin yanı sıra, birçok küresel şirkete, dijital dönüşümü için dijital ürün geliştirme hizmeti ve çözümler sunmaktadır.

Yüksek mühendislik gücü ve derin Ar-Ge kültürüyle Türkiye’ye teknolojinin yükseldiği coğrafyalardan yabancı yatırımcı çektiklerini söyleyen Netaş CEO’su Ali Emir Eren, “Dünyanın teknoloji liderlerinden ABD’den böyle bir yatırım almak, ülkemize ve ülkemizin mühendislik gücüne olan güvenin bir göstergesidir. Bugünün dünyasında en önemli gelişmişlik göstergesi olan teknoloji alanında ülkemize böylesi katma değeri yüksek bir yatırımı kazandırdığımız için mutluyuz. Yatırım, Netaş’a olduğu kadar ülkemizin ‘yeni nesil teknoloji geliştiren Türkiye’ algısına da önemli bir katkıdır.” demiştir.

Kaynak: Dünya
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü