ABD'nin Doğu Asya'ya Sığır Eti İhracatı Rekor Hızda

12 Ocak 2023

ABD Tarım Bakanlığı Dış Tarım Servisi'nin (FAS) bir raporuna göre, ABD'den Doğu Asya'ya sığır eti ihracatı, 2021'deki rekor yılın ardından rekor hızda ilerliyor.

COVID-19 salgınından kaynaklanan ekonomik belirsizliklere, devam eden küresel tedarik zinciri zorluklarına ve rekabetçi bir küresel sığır eti pazarına rağmen, ABD'nin Doğu Asya'ya yaptığı sığır eti ihracatı, 2022'nin ilk yarısında hem değer hem de hacim açısından oldukça yüksekti. Orta sınıf, yüksek kaliteli sığır eti talebini destekledi ve gelişmiş bir e-ticaret perakende sektörü, tedarikçilere pandemi sırasında sığır eti ürünlerini tanıtmaları için esnek yollar sağladı.

2022'nin ilk üç çeyreğinde (Ocak – Eylül 2022), ABD'nin Güney Kore, Japonya, Çin/Hong Kong ve Tayvan dahil olmak üzere Doğu Asya'ya sığır eti ihracatı, geçen yılki 5,4 milyar ABD Dolarlık ihracatı aşarak %22 artışla 6,6 milyar Dolara ulaştı. Miktar bazında ise ihracat yüzde 6,4 arttı. Son aylarda artan gıda fiyatlarına rağmen, yüksek hacimli sevkiyatlar, sığır eti ürünlerine olan talebin devam ettiğini ve Doğu Asya'nın yüksek harcanabilir hane gelirine sahip nispeten istikrarlı orta sınıfının artan maliyetleri karşılamaya istekli olduğunu göstermektedir.

Kaynak: thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü