ABD’nin Rüzgâr Enerjisinden Elektrik Üretimi 33 Ayın En Düşük Düzeyine Gerilerken Doğalgazdan Elektrik Üreten Santrallerinin İse Gaz Tüketimi Arttı

26 Temmuz 2024

ABD'deki rüzgâr santralleri tarafından üretilen elektrik miktarı Pazartesi günü (22/07/2024) 33 ayın en düşük düzeyine gerilerken söz konusu durum doğal gaz tüketerek güç üreten santrallerdeki güç ünitelerini konutlarda klimaların çalışabilmesini sağlamak için daha yoğun çalışmaya, dolayısıyla daha çok gaz tüketmeye zorladı.

Enerji üreten firmaların geçtiğimiz birkaç yılda yeni yatırımlara harcamış oldukları paranın büyük bölümü rüzgâr ile güneş gibi yenilenebilir enerji kaynağı yatırımlarına yapıldı. Ancak rüzgârın kesildiği ya da havanın bulutlu olup da güneşin görülmediği zamanlarda ışıkları açık tutabilmek için hâlâ gaza gereksinim duyuluyor.

ABD Enerji Verileri İdaresi'nin derlediği ön verilere göre ülkenin güneyindeki 48 eyalette rüzgârdan elde edilen elektrik enerjisi toplamı 22 Temmuz'da (2024) yaklaşık 335.753 MWh olurken bu rakam 4 Ekim 2021'den bu yana en düşük üretim rakamı.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü