AB'nin Birleşik Krallık’a Çevrimiçi Teslimatları Brexit'ten Bu Yana % 50 Düştü

14 Nisan 2021

Sendcloud'un yaptığı bir araştırmaya göre, AB'den Birleşik Krallık’a e-ticaret teslimatları, 2020'nin son çeyreğine kıyasla 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 50'nin üzerinde düştü. Araştırma, Birleşik Krallık hükümetinin Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) AB'den ithalatın Ocak ayında 6,6 milyar sterlin düştüğüne dair yaptığı son açıklamanın arkasından geldi.

Brexit'ten bu yana, AB'den satıcıların Birleşik Krallık'ta KDV için kayıt yaptırması gerekiyor. Tamamen AB içinde üretilen mallar İngiltere'ye ithal edilirken herhangi bir müşteri ücreti (customers fees) alınmazken, AB'den gelen ve Birlik dışında üretilen mallar vergiden muaf değildir.

Sendcloud'un bulgularına göre, ankete katılan müşterilerin yüzde 51'i daha yüksek teslimat maliyetleri ve yüzde 32'si de artan teslimat süreleri nedeniyle alışverişlerini erteledi. Müşterilerin yaklaşık yüzde 40’ı artan gümrük vergilerinden endişeli.

Sendcloud'un kurucusu ve CEO'su Rob van den Heuvel yaptığı açıklamada, "Brexit perakendecilerin yurtdışında alım ve sevkiyat yapmasını engellememeli. Ancak, bu sonuçlardan birçok perakendecinin Brexit sonrası teslimat sorunlarının üstesinden gelmek için mücadele ettiği açıkça görülüyor. Sonuç olarak, tüketicilerin uluslararası satın alma olasılığı daha düşük. Avrupalı komşularımızla sorunsuz uluslararası ticarete devam etmek için, Birleşik Krallık'taki perakendecilerin uluslararası teslimatlarını modernize etmeleri önemlidir. Geleceğe hazır bir strateji, uluslararası ticaret kurallarının ve bunların günlük operasyonlar üzerindeki etkisinin tam olarak anlaşılmasını gerektirir." dedi.

Kaynak: Fibre2fashion
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü