Acerinox, Yapacağı Protokoller İçin İspanya Standardizasyon Kurumu Tarafından Korona Virüsüne Karşı Sertifikalandırıldı

23 Temmuz 2020

İspanyol paslanmaz çelik üreticisi Acerinox, Avrupa’daki üretim biriminde Korona virüsü risk yönetimi ile ilgili birçok yönlerden yapılan değerlendirmeler sonucunda virüse karşı yapacağı protokoller için İspanya Standardizasyon ve Sertifikalandırma Birliği’nden (Asociación Española de Normalización y Certificación-AENOR-İspanya Standardizasyon ve Sertifikasyon Birliği, İspanya’nın sanayi ve hizmet sektörlerinde standardizasyonun ve sertifikasyonun geliştirilmesinden sorumlu kuruluştur. Ç.N.) AENOR sertifikası alan ilk çelik şirketi oldu.
 
Sözkonusu sertifika, şirket tarafından uygulanan önlemlerin etkin olduğunun dışarıdan verilen bir garantisi olup, aynı zamanda, bu önlemlerin İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından Korona virüsü salgınının önlenmesi ve sağlığa uygunluk konusunda belirlenen yönergelere uygun olduğunu desteklemekte.
 
Acerinox-Avrupa, mikrop öldürücü jel, eldiven ve maske dağıtmak, ayrıca merkezlerinden herhangi birine gelen her bireyin ateşini ölçmek ile birlikte bireyler arasındaki güvenli uzaklığın uygunluğunu güvenceye almak gibi bir takım önleyici uygulamalar planı hazırladı. Acerinox-Avrupa bunun yanısıra, küresel salgının, bölgenin en dezavantajlı bölgelerine etkisini azaltmak için dayanışma temelli çalışmalar da gerçekleştirdi.
 
AENOR tarafından yapılan değerlendirme; risk yönetimi, iş sağlığı yönetimi, eğitim, bilgi ve iletişim, organize önlemler (kapasite kontrolü, uzaklıklar, bölmelere ayırma v.b.), temizliğin iyi yapılması, sağlığa uygunluk uygulamaları ve diğerlerini içermektedir.
 
Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü