Albemarle ve 27 Diğer Şirket Kuruluşu, 2030 Yılına Kadar %100 Oranında Elektrikli Araç Satışına Geçmeyi Hedefliyor

20 Kasım 2020

Yerkürenin en büyük lityum üreticisi Albemarle şirketi (Albemarle, merkez ofisi ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki Charlotte kentinde bulunan şirket olup günümüz rakamlarıyla elektrikli araç akülerinde kullanılan lityumun yerküredeki en büyük sağlayıcısıdır. Ç.N.), 2030 yılına kadar elektrikli araç satışlarının %100'e ulaşmasını taaahüt eden ABD merkezli bir koalisyon oluşturmak için 27 başka şirketle birlikte girişimde bulundu.
 
ZETA olarak adlandırılan ve siyasi partilerle bağlantısı olmayan grubun, içlerinde ABB, Con Edison, Duke Energy, Pacific Gas and Electric, Rivian, Salt River, Tesla, Uber ve Volta gibi tanınır şirketlerin de olduğu 28 kurucu üyesi var.
 
ZETA, 2030 yılına kadar hafif, orta ve ağır hizmet sektörlerinde elektrikli araçların tam olarak benimsenmesini sağlamak amaçlı ulusal politikaların savunuculuğunu yapacak. Sözkonusu ortak girişim, oluşturdukları hareketin, yeni işlerin yaratılmasını destekleyeceğini, ABD'nin küresel elektrikli araç üretim liderliğini güvence altına alacağını ve karbon kirliliğini önemli ölçüde azaltacağını savunuyor.
 
Albemarle başkanı Eric Norris, "ABD, diğer ülkelerin arkasından elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırma konusunun ve sonuç olarak da elektrikli araçların çevreye sağladığı yararların izini sürüyor" yorumunda bulundu.
 
Ortak girişim, sonuç odaklı olarak elektrikli araç tüketici teşvikleri, salınım performansı standartları, altyapı yatırımları, eski araçların kısa sürede hizmet dışına çıkarılması için teşvikler, tüm ABD'de federal düzeyde öncü olunması ile birlikte eyaletler düzeyinde kuruluşlarla işbirliği de içerisinde olmak üzere beş temel politika ayağı oluşturulması çağrısında bulunuyor.
 
Kaynak: Miningweekly web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü