Alman E-Ticareti 2024’te 141 Milyar Euro'ya Çıkabilir

15 Aralık 2020

Almanya'daki e-ticaretin önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde büyüyeceği tahmin ediliyor. 80 ila 88 milyar avro arasında değişen çevrimiçi satışlarla korona ile ilgili rekor bir yılın ardından, eğilim devam edecektir. Almanya'daki çevrimiçi ticaretin 2024'te 120 milyar Euro, hatta belki 141 milyar Euro değerinde olabileceği tahmin ediliyor.

IFH Cologne, Almanya'da e-ticaretin gelecekteki gelişimini analiz etti ve çevrimiçi perakendenin korona krizinden açıkça fayda sağlayacağını düşünüyor. "Son birkaç ay içinde, giderek daha fazla satın alma işlemi çevrimiçi olarak yapıldı. Alman perakende satış hacmi 2020'de 80 ile 88 milyar Euro arasında olacak, bu da büyümenin bir önceki yıla göre en az iki katına çıktığı anlamına geliyor” diyor.

Önümüzdeki dört yıl için tahminlerinde IFH Cologne, devam edecek güçlü bir çevrimiçi büyüme gösteriyor. Bir eğilim hesaplamasına göre, Almanya'daki e-ticaret 2024 yılına kadar 120 milyar Euro’luk satış üretecek ve örneğin korona salgınından kaynaklanan, devam eden büyüme nedeniyle bu rakam 141 milyar Euro bile olabilecektir.

Hesaplamalara göre 2024 yılında çevrimiçi perakendenin payı yüzde 16,5 olacak ve hatta belirli bir senaryoda yüzde 19,4'e yükselebilir.
 
Kaynak:  ecommercenews
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü