Alman Kimya Sanayicileri Birliği 2021 Yılından Umutlu

17 Mart 2021

Almanya Kimya Sanayicileri Birliği VCI tarafından 15 Mart Salı günü yapılan açıklamada, 2021 yılında sektörün hem üretim hem de satış bağlamında büyümesini bekledikleri belirtildi. VCI’nın açıklamasında, sektörün büyük çaplı endüstriyel müşterilerinin virüs salgınının yarattığı ekonomik krizin kısa bir süre sonra son bulacağına ilişkin görüşlerine de yer verildi.

VCI’ya göre, Almanya’nın gayri safi yurtiçi hasılasına önemli katkı sunmakta olan kimya ve ilaç sanayilerindeki üretim miktarının 2021 yılında %3 oranında artması bekleniyor.

2020 yılında 190 milyar avro olarak gerçekleşen sektör firmaların toplam cirolarının da, 2021 yılında %5’lik bir artışla 200 milyar avroya yaklaşmasının beklendiği ifade edildi. Sektördeki üretici fiyatlarında ise 2021 yılında %2’lik bir artış bekleniyor.

“Sanayi ekonomisi yılsonuna kadar genel anlamda pozitif gelişmeye devam ederse, bu durum kimya sanayisi için de iyiye işarettir” denilen VCI açıklamasında, bir yandan da kimya ürünlerine olan talepte güçlü dalgalanmalar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Almanya’da kimya sektörünün üretim miktarı geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde yıllık bazda %4 artmış, fakat aynı dönemde ürün fiyatlarının 2019 yılına göre %1,7 daha düşük olması nedeniyle satış hasılatları %0,6 oranında azalmıştı.
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü