Almanya, AB’de İklim Değişikliği ile Mücadele Etmek Amaçlı Enerji Vergileri Konusundaki Görüşmelerin Zorlu Geçmesini Bekliyor

26 Eylül 2019

Üst düzey bir yetkili Perşembe günü (19 Eylül 2019) AB’nin, iklim koruma hedeflerini gerçekleştirebilme yolunda karbon salınımları için daha yüksek fiyatlar öngörmesi nedeniyle yeni enerji vergileri getirilmesi konusunda yapılacak görüşmelerin zorlu geçmesini beklediğini belirtti.
 
Son on yılda, AB ülkeleri yenilenebilir enerjiye doğru küresel bir kayışa önderlik etti ve karbonu fiyatlandırmak, çevreyi daha fazla kirleten yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak için dünyanın en büyük salınım ticaret sistemini kurdu. Ne var ki, Birliğin enerjinin vergilendirilmesi konusundaki kuralları 15 yıldan daha uzun bir süredir değişmedi.
 
Berlin’de düzenlenen bir panelde konuşan Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Joerg Kukies, vergi kurallarının modernize edilmesi konusunda Helsinki’de yapılan son görüşmelerde AB’ye üye ülkeler arasında derin görüş ayrılıklarının ortaya çıktığını söyledi.
 
Alman Bakan Yardımcısı, “Polonya Maliye Bakanı kömürün vergilendirilmesi konusunda herhangi bir ek vergi getirilmesini kesinlikle veto edeceklerini ilan etti.” açıklamasında bulundu.
 
Bakan Yardımcısı ayrıca “Malta’nın Maliye Bakanı havayolu uçuşlarına daha yüksek vergiler getirilmesinin kendi ülkesi gibi ada ülkelerinin çıkarlarına aykırı olacağını söyledi.” diye de ekledi.    

Kaynak: Euronews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü