Almanya Ekonomi Bakanlığı, Almanya'nın İtalya ve İsviçre ile Gaz Anlaşması İmzalamasının Onaylandığını Açıkladı

14 Mart 2024

Almanya Ekonomi Bakanlığı Çarşamba günü (13/03/2024) Berlin'de gerçekleştirilmiş olan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Almanya ülke yönetiminin, gaz sunumunda bir kriz olması durumunda İtalya ve İsviçre ile üç ülke arasında gaz edinimi konusunda işbirliği yapılmasını içeren anlaşma imzalanmasını onayladığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, İsviçre Enerji Bakanı Albert Roesti, İtalya Enerji Bakanı Gilberto Pichetto Fratin'in önümüzdeki hafta Berlin'de düzenlenecek bir konferansta sözkonusu anlaşmayı imzalayacakları belirtildi.

Anlaşma, Almanya ile İtalya arasında var olan anlaşmayı İsviçre'yi de kapsayacak biçimde genişleterek ilk iki ülke arasında gaz geçişini güvence altına alıyor. (Almanya ile İtalya’nın sınır komşusu ülkeler olmaması, buna karşılık İsviçre’nin Almanya’nın güney sınır komşusu, İtalya’nın ise kuzey sınır komşusu ülke olması durumundan yararlanılarak İtalya ile Almanya arasında gaz geçişinin İsviçre yoluyla güvence altına alınması. Ç.N.)

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü