Almanya Sanayi Odası Büyüme Tahminini Revize Etti

29 Mayıs 2019

Almanya Sanayi ve Ticaret Odası daha önce 2019 yılı için %0,9 olarak açıkladığı ekonomik büyüme tahminini, son yaptırdığı bir araştırma sonucuna dayanarak  %0,6 olarak revize etti.
Sanayi Odası Başkanı Eric Schweitzer bugün (28 Mayıs 2019) yaptığı açıklamada, 25 bin Alman şirketinin katıldığı araştırma sonucunda, dış ticaret beklentilerinin son on yılın en düşük seviyesinde olduğunu tespit ettiklerini belirterek, bunun Alman ekonomisi için çok ciddi bir alarm sinyali olduğu uyarısında bulundu.

Araştırma sonuçlarına göre dış ticaretteki olumsuz beklentiler devam etmesine rağmen, iç piyasa taleplerinin bu moralsizlikten fazla etkilenmediği ve özellikle perakende satış ve inşaat sektörlerinde şirketlerin moral ve beklentilerinin hala yüksek olduğu görüldü.

Başkan Schweitzer şu anda Alman ekonomisinin büyümesine katkı sağlayan motor gücün perakende ve inşaat sektörleri olduğunu belirtti, ancak iç piyasanın da kendisini bu mevcut olumsuz ticari ortamdan çok uzun süre soyutlamasının mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü