Almanya’nın Kömürle Enerji Üretimine Son Verme Süreci, Yapım Aşamasındaki 1,5 Milyar Euro Değerindeki Enerji Santrali Projesini Tehlikeye Soktu

26 Şubat 2019

Dortmund kenti yakınlarındaki Datteln’de Avrupa'nın en modern ve verimli termik santrali olarak inşa edilen 1,5 milyar avro değerindeki tesisin önümüzdeki yaz faaliyete geçmesi bekleniyordu. Ancak bu hedef bugün tehlikeye girmiş görünüyor. Almanya, kömür emisyonlarını azaltmak ve ülkenin iklim hedeflerini karşılamak amacıyla 2038 yılına kadar topraklarındaki tüm termik santralleri kapatmayı planlıyor. Sözkonusu durum yatırımcıları pazara yeni tesisler kazandırmasını da yasaklayabilir. Hükümet geçen ay yüksek profilli bir komisyon tarafından sunulan planı geri çevirmediği takdirde istasyon hiçbir zaman tek bir watt dahi elektrik üretemeyecek.
Santralin sahibi Düsseldorf merkezli enerji şirketi Uniper’in santralden sorumlu yöneticisi Thomas Preussler “ İklimi korumak istediklerini söylüyorlar, ama sonra da dünyanın en modern ve çevreyi kirletmeyen termik santralini enerji üretim ağına katmamıza izin vermiyorlar. ” diyerek yakındı.

Kaynak: Financial Times web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü