Almanya’nın Yenilenebilir Enerjiye Geçişi

16 Nisan 2020

Güneş parlamadığında ve rüzgar esmediğinde güç şebekelerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için yenilenebilir enerjiler kullanılabilir mi?

Enerji sistemi dönüşümünün ikinci yarısı yakında gerçekleşecektir. Almanya yeşil enerjiyi sistematik olarak teşvik etmeye başladıktan yirmi yıl sonra, yakında tüm güç kaynağını tek başına üretmek zorunda kalacak. Şimdiye kadar, bu zor oluyor. Hava ile ilgili dalgalanmalar nedeniyle, rüzgar, güneş veya hidroelektrik bugünün elektrik şebekesinde gerekli sabit frekans ve voltajı garanti edemez.

Küresel bir enerji uzmanları derneği olan Enerji İzleme Grubu, bu amaçla politik bir araç yaratmayı amaçlamaktadır. Model, dalgalı hava koşullarından bağımsız olarak sürekli yeşil elektrik tedariki sağlayabilen yatırımcılara destek öngörmektedir. Bu kesinlikle mümkündür, ancak uygun depolama tesisleri ve dijital yönetim ile akıllı bir rüzgar, güneş veya hidroelektrik santralleri ağı gerektirir. Bu, örneğin, kendi elektriğini üretmek isteyen hastaneler, şirketler veya tüm mahalleler için düşünülebilir.

Kaynak: euractiv web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü