Amazon E-Ticaret Pazarına Yapay Zekâ Destekli İnceleme Özetleri Ekliyor

15 Ağustos 2023

Amazon.com Inc., çevrimiçi alışveriş yapanlara bir ürünü satın almaya daha kolay karar vermelerine yardımcı olacak üretken yapay zeka özelliğini tanıttı.

Amazon'un e-ticaret pazaryerinde, birçok ürün listesi kullanıcı tarafından gönderilen incelemeler içeriyor. Şirketin yeni üretken yapay zekâ özelliği, bir ürün listesinin altındaki incelemeleri analiz edip otomatik olarak bir özet oluşturabiliyor. Yeni özellik müşterilerin genellikle ürün kullanımının kolay olup olmadığı gibi ürünle ilgili bilgi sağlıyor.

Yapay zekâ tarafından oluşturulan inceleme özetinin hemen altında tıklanabilir anahtar kelimeler bulunuyor ve "kullanım kolaylığı" olarak ifade edilen bir etiket görüntülenebiliyor. Bununla birlikte, Amazon sahte geri bildirimleri otomatik olarak tespit etmek için dolandırıcılık tespit algoritmaları kullanıyor.

Algoritmalar, diğer hesaplarla ilişkilere, oturum açma etkinliğine ve inceleme geçmişine odaklanıp; olağandışı davranış belirtileri de dâhil olmak üzere riski tespit etmek için binlerce veri noktasını analiz ediyor.

Kaynak: SiliconAngel
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü