Apple, ABD’de Üretilecek Çipler için Broadcom ile Anlaşma İmzaladı

26 Mayıs 2023

Apple Inc, ABD'de üretilen çipleri kullanmak için çip üreticisi Broadcom Inc ile milyarlarca dolar büyüklüğünde bir anlaşmaya vardı. Broadcom, çok yıllık anlaşma kapsamında, Apple ile birlikte, Broadcom'un büyük bir fabrikaya sahip olduğu Colorado eyaleti de dâhil olmak üzere, ABD’deki çeşitli tesislerde tasarlanması ve üretilmesi planlanan 5G radyo frekansı bileşenlerini geliştirecek.

Halihazırda Apple'ın önemli bir kablosuz bileşen tedarikçisi konumunda bulunan çip üreticisi Broadcom, son iki yılda elde ettiği gelirin yaklaşık beşte birini iPhone üretimine tahsis ettiği çiplerle sağladı. İki şirket anlaşmanın maddi boyutunu açıklamadı ancak Broadcom ve Apple daha önce Haziran ayında sona erecek üç yıllık, 15 milyar dolar büyüklüğünde bir anlaşmaya sahip. Apple, akustik rezonatör (FBAR) çiplerinin üretimi için Broadcom ile çalışılacağını söyledi. FBAR çipleri, iPhone ve diğer Apple cihazlarının mobil veri ağlarına bağlanmasına yardımcı olan bir radyo frekansı sisteminin parçasıdır.

Diğer taraftan Apple, tedarik zincirlerini istikrarlı bir şekilde çeşitlendiriyor. Şirket, Hindistan ve Vietnam'da daha fazla ürün üretirken bu bölgelerdeki üretimde kullanacağı çipleri Arizona'da yapım aşamasında olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company tesisinden sağlayacak.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü