Apple Almanya’da Yeni Bir Silikon Tasarım Merkezi Kuracak

10 Mart 2021

Apple firmasından 10 Mart Çarşamba günü yapılan açıklamada, Almanya’nın Münih kentinde bir silikon tasarım merkezi kurmayı planladıkları ve Münih ofisindeki mevcut istihdamın arttırılması da dahil olmak üzere bu yeni merkezdeki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önümüzdeki üç yıllık dönemde 1 milyar avrodan fazla fon aktaracakları bildirildi.

Münih kenti şu anda Apple firmasının kırk değişik ülkeden toplam 1500 kişiyi istihdam ettiği Avrupa’daki en büyük mühendislik merkezi konumunda bulunuyor. Bu 1500 kişilik kadronun kablosuz ağ teknolojileri, uygulama odaklı mikro işlemciler ve güç yönetimi tasarımı alanlarında çalışmalar yürüttükleri biliniyor.

Apple’dan yapılan açıklamanın devamında, Münih’teki yeni tesisin şirketin ürettiği akıllı telefon ve mobil kablosuz cihazlarında kullanılan yarı iletkenler sahasında araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ev sahipliği yapacağı belirtilerek, oluşturulacak yeni ekibin özellikle 5G ve diğer kablosuz ağ teknolojileri üzerinde yoğunlaşacağı ifade edildi.

Apple daha önce 2018 yılında, kendi cihazları da dahil olmak üzere bir çok teknoloji firmasına yonga tasarımı yapan ve bir İngiliz-Alman ortaklığı olan Dialog Semiconductor firması ile 600 milyon dolar tutarında bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma ile birlikte Apple tarafından üretilen akıllı telefon ve mobil cihazlarda kullanılan yongaları tasarlayan ekip Apple bünyesine katılmıştı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü