Applied Materials, Silikon Vadisi’ndeki Çip Araştırma Merkezine 4 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

23 Mayıs 2023

ABD'li yarı iletken ekipman üreticisi Applied Materials, yarı iletken üretimindeki ilerlemeleri hızlandırmak için Silikon Vadisi'nin kalbindeki bir araştırma merkezine 4 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Çip üretiminde kullanılan ekipmanların dünyandaki en büyük üreticisi konumunda olan Applied Materials, California, Sunnyvale’de yer alan merkezin 2026'da faaliyete geçeceğini ve yaklaşık 2.000 mühendise istihdam olanağı yaratacağını ifade etti.

Tesis, araştırma üniversitelerindeki personele ek olarak Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing ve Samsung Electronics gibi çip üreticilerini bir araya getirerek, ilk on yılda yaklaşık 25 milyar dolarlık araştırmaya ev sahipliği yapmayı planlıyor.

Duyuru, ABD'nin geçen yıl 52 milyar dolarlık bir teşvikle ileri düzey yarı iletken üretimini artırmayı planladığı sırada geldi.

Applied Materials, “Equipment and Process Innovation and Commercialization” (EPIC) Center adlı yeni tesisin üçten fazla Amerikan futbolu sahası büyüklüğünde olacağını açıkladı. Ayrıca, bu tesise yedi yıl boyunca yatırım yapılacağı, CHIPS ve Bilim Yasası aracılığıyla hükümetten sübvansiyonlar talep edildiği de belirtildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü