ArcelorMittal-Güney Afrika 2019 Yılı İçin Zarar Açıkladı

07 Şubat 2020

Afrika’nın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal SA, 2018 yılındaki 1,37 milyar Afrika Randı tutarındaki karından sonra 2019’da 4,7 milyar Afrika Randı zarar bekliyor. Şirketin gelirleri 2019 yılında %9 oranında gerileyerek 41,4 milyar Afrika Randı’na indi.

Şirket “Çelik istemindeki küresel gerileme beklenenden daha hızlı ve derindi, ayrıca çelik fiyatları ile hammadde maliyetleri arasındaki ilgileşimde yıl boyunca bir bozulma oldu. Üretilen sıvı çeliğin ton başına nakit maliyeti Aralık ayının sonuna kadar %12 oranında artarken satış hacmi %8 oranında azaldı. Uluslararası çelik üreticileri, 2018 yılı ile karşılaştırıldığında iş ortamındaki dramatik değişimlere yeterince hızlı yanıt verebilmek için mücadele etti. Elektrik, liman, demiryolu tarifelerindeki yükselişler şirketin uluslararası rekabet edebilirliğini olumsuz etkiledi.” yorumunda bulundu.

ArcelorMittal SA, 2019 yılı Kasım ayında, Saldanha’da (Saldanha, Güney Afrika'nın Western Cape eyaletinde, Saldanha Körfezi'nin kuzey kıyısında, Cape Town'un 110 kilometre kuzeyinde bulunan bir kasabadır. Ç.N.) yeralan çelik fabrikasındaki operasyonlarını, yapısal rekabetçi maliyet avantajını yitirdiği sonucuna vardığı için durduracağını duyurmuştu.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü