ArcelorMittal, Nippon Steel Ortaklığı ABD’de Yeni Bir Elektrikli Ark Ocağı Yatırımı Yapacak

22 Aralık 2020

Japon Nippon Steel firmasından 22 Aralık 2020 Salı günü yapılan açıklamada, Arcelor Mittal SA ile ortak girişim olarak işletmeye aldıkları Alabama’daki fabrikaya 775 milyon dolar tutarında bir yatırımla yeni bir elektrikli ark ocağı tesisi kurulacağı ve tesisin 2023 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesinin planlandığı bildirildi.

Yeni elektrikli ark ocağının yıllık bir buçuk metrik ton kapasiteli olacağı ve sıcak ve soğuk haddeli sac malzeme ile kaplamalı sac malzeme üreteceği belirtildi.

Alabama’da yerleşik Calvert ortak girişim şirketi, hali hazırda yerel veya deniz aşırı kaynaklardan tedarik ettiği yarı mamül ve yassı kütük malzemeleri işlemek suretiyle çelik sac levha üretiyor.

Şirketten yapılan açıklamada, yeni ark ocağının devreye girmesiyle Calvert ortaklığının çelik sac üretiminde kendi ihtiyacı olan kütük malzemelerin bir kısmını üretmesinin mümkün olacağı ve bu sayede hem üretim verimliğinin artacağı hem de üretim sürelerinin kısalacağı belirtildi.

Yeni ocağın ayrıca otomotiv sektöründe kullanılan ve yüksek dayançlı sac malzeme de dahil olmak üzere, her türlü yassı ürün imalatında kullanılan kütük malzemeleri de üreteceği verilen bilgiler arasında yer aldı.

ArcelorMittal geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı bir açıklamada, ABD’de bulunan tesislerinin büyük kısmını Cleveland Cliffs firmasına satacağını belirtmiş, fakat Alabama’daki Calvert tesislerini bünyesinde tutmaya devam etmişti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü