ArcelorMittal, Pazarın Zayıflığı Sürdüğünden Avrupa’daki Birincil Üretimini Düşürecek

30 Mayıs 2019

6 Mayıs’ta yapılan duyuruya ek olarak, ArcelorMittal, üretimini varolan piyasa istemine daha uyumlu duruma getirebilmek amacıyla Avrupa’daki üretim düzeylerini ayarlamak için ek adımlar atma kararını açıkladı. Şirket, Avrupa pazarındaki zayıf istemden ve pazardaki yüksek dışalım düzeyinden etkilenmeye devam ediyor.
 
Sonuç olarak, ArcelorMittal, bu yılın dördüncü çeyreğinde Fransa’nın Dunkirk ve Almanya’nın Eisenhuttenstadt kentlerindeki fabrikalarında birincil çelik üretimini azaltacak. Aynı dönemde, Almanya’nın Bremen ve İspanya’nın Asturias kentlerindeki fabrikalarında yüksek fırınların soğutularak bakım ve onarıma alınması işlemlerinin uzatılmasıyla da bir biçimde yine birincil çelik üretiminde kısıntıya gitmiş olacak.
 
Şirketin Avrupa yassı çelik ürünler tepe yöneticisi Geert van Poelvoorde “Aldığımız bu karar yine de zor bir karar ancak piyasadaki zayıflığın düzeyi göz önüne alındığında kararımızın akıllıca olduğunu düşünüyoruz. Kararımız, piyasa koşulları düzeldiğinde tersine çevrilebilecek geçici bir önlem olacak. Bu arada çalışanlarımız en büyük önceliğimiz olmaya devam ediyor, bu zor zamanlarda onları ve ailelerini desteklemek için doğru sosyal önlemlerin alınması konusunda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü