ArcelorMittal-Polonya, Krakow’daki Çelik Fabrikası’nda Üretimi Yavaşlatma Kararını Erteliyor

29 Temmuz 2019

TVN 24 (TVN 24 Polonya’da 2001 yılında kurulmuş olup 24 saat kesintisiz yayın yapan ekonomi haberleri ve eğlence ağırlıklı televizyon kanalıdır. Ç.N.) ArcelorMittal-Polonya’nın, Krakow’deki Demir Çelik Fabrikası’nda üretimi geçici olarak yavaşlatma kararını fabrika çalışanlarının protestosu üzerine ertelediğini bildirdi.

Şirket yönetimi “Bütün durumu yeniden değerlendirmek istediğimizden başlangıçta Eylül ayından itibaren uygulanması düşünülen, üretimin yavaşlatılması kararını erteledik.” açıklamasında bulundu.

Yönetim ayrıca, “Bir kez daha, fabrikayı en düşük üretim düzeyine indirme kararının geçici olacağını ve hiçbir çalışanımızın bu duraklama sırasında işini kaybetmeyeceğini vurgulamak istiyoruz. Polonya’daki varlığımıza bağlıyız ve burada çelik üretimini sürdürme konusunda istekliyiz.” diye de ekledi.

Şirket bu yılın Mayıs ayında, karbon salınımını engelleme maliyetlerindeki artış ve yükselen elektrik fiyatları nedeniyle Polonya’nın Krakow kentinde bulunan fabrikalarında üretimi bir süre yavaşlatacaklarını duyurmuştu. Polonya’da 11.000’den fazla çalışanı olan çelik üreticisi, yüksek fırını kapatma ve çelik tesisinde üretimi yavaşlatma kararının 1200 çalışanı etkileyeceğini, sözkonusu 1200 çalışanın ya başka birimlere kaydırılacağını ya da kendilerine çalışmadıkları süre boyunca maaş ödemeye devam edileceğini açıklamıştı. 

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü