ArcelorMittal Tepe Yöneticisi, Meksika Vergi Avantajlarının Geleceği Konusunda Endişeli

29 Mayıs 2019

Reuters’in bildirdiğine göre Meksika ArcelorMittal’in tepe yöneticisi Victor Cairo, yeni Cumhurbaşkanı’nın uygulamanın yenilenmemesi yönündeki önerisine rağmen, Meksika’nın yoksul bölgelerine yatırım yapılması için oluşturulan vergi teşviklerinin sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Firmanın, ülkenin Pasifik Kıyısı’ndaki limanı Lazaro Cardenas’daki operasyonlarında üç yıl boyunca 1 milyar ABD Doları tutarında yatırım yapma taahhüdünün şimdilik sürdürüleceğini dile getirdi. Özel Ekonomik Bölge vergi indirimleri yürürlükten kaldırıldığında neredeyse %70’i tamamlanmış olan projeye ne olacağı konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı.

ArcelorMittal’in projeleri arasında otomotiv ve yapı sektörlerine daha iyi girdi sağlamak üzere sıcak haddehane inşaası, yüksek fırın modernizasyonu ve madencilik yatırımı düzenlemeleri yer alıyor.
Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, çalışmadıklarını (yatırımcıların Ç.N.) öne sürerek, geçen ay, vergi indirimlerinin 10 yıl süreyle uzatılması uygulamasını durdurmakla tehdit etmişti.

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü