Arjantin’de Et İhracatı Yasakları Devam Ediyor

01 Temmuz 2021

Arjantinli çiftçiler yaptıkları açıklamada, Arjantin'in bu yılın geri kalanında sığır eti ihracatını sınırlamaya yönelik yeni politikasının üretime zarar vereceğini ve bunun tarım sektörü ile Hükümet arasında artan gerilime işaret ettiğini söyledi.

Arjantin Hükümeti tarafından açıklanan ve aylık sığır eti ihracatına Ağustos ayına kadar geçen yılın ortalama seviyesinin yarısı kadar bir üst sınır getiren ihracat kısıtlamaları, yüksek yurt içi gıda enflasyonunu kontrol etmeyi amaçlıyor.

Ancak çiftçiler, ihracatı sınırlamanın veya vergilendirmenin yerel süpermarketlerdeki yüksek fiyatlar ile mücadele etmenin etkili bir yolu olmadığını söylüyor.

Önemli bir hububat üreticisi olan Arjantin, dünyanın en büyük beşinci sığır eti ihracatçısı ve Çin için önemli bir tedarikçi. Mayıs ayında sığır eti ihracatının neredeyse tamamen yasaklanması, tarım sektörü ile gerilimi artırmış, protestolara ve ticaretin durmasına yol açmıştı.

Resmi verilere göre, Nisan ayına kadar 12 ayda Arjantin'de et fiyatları %60 ila %70 arttı. 2021'in ilk dört ayında Arjantin'de üretilen 965.286 ton sığır etinin %28,8'i ihraç edildi ve bunun %76,6'sı Çin'e gitti.

Üretim Bakanlığı yaptığı açıklamada, hükümetin orta vadeli hedefinin et üretimini mevcut 3,2 milyon tondan yılda 5 milyon tona çıkarmak olduğunu söyledi.

Kaynak: The Cattle Site
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü