Arjantin'in Kuraklıktan Etkilenen Tarım Bölgesinde Yağmur Bekleniyor.

24 Şubat 2022

Buenos Aires tahıl borsası Perşembe günü (17.02.2022) yaptığı açıklamada, Arjantin'in mısır ve soya fasulyesi mahsullerini etkileyen bir kuraklığın vurduğu tarım bölgesinde, Şubat ayının sonuna doğru şiddetli yağışlardan önce bir haftalık yetersiz yağış beklendiğini ifade etti.

Reuters’in haberine göre, dünyanın bir numaralı işlenmiş soya ve iki numaralı mısır ihracatçısı olan Arjantin, son aylarda iki tahılın hasat tahminlerinde ciddi düşüşlere yol açan La Niña kaynaklı kuraklıktan muzdarip.

Arjantin, Paraguay ve Brezilya'daki kuraklık korkusu, küresel tahıl fiyatlarını artırıyor.

Buenos Aires borsası, önümüzdeki hafta, ayın son haftasında daha şiddetli yağışlar gelmeden önce, çoğunlukla 10 ila 25 milimetre arasında ılımlı miktarlarda olsa da tarım bölgelerinde bir miktar yağış olacağını söyledi.

Kuraklık, Buenos Aires borsasının 2021/22 soya fasulyesi hasat tahmininii 2 milyon ton azaltarak 42 milyon tona,mısır hasat tahminini ise 6 milyon ton azaltarak 51 milyon tona düşürmesine neden oldu.

Buenos Aires Borsası Tarımsal Tahminler Başkanı Esteban Copati, kuraklığın vurduğu 2018 sezonuna benzer bir felaket korkularını ciddiye almadı, ancak önümüzdeki yağmurların kilit nokta olacağını söyledi.

Buenos Aires borsası ayrı bir raporda, mahsul koşullarının geçen hafta düştüğünü ve soya için beklenen verimin "son beş dönemin ortalamasının altında” olduğunu söyledi. Kuraklık nedeniyle hasat normalden daha erken başladı.

Rapor, erken ekilen mısırın kuraklıktan en çok etkilenen mahsul olduğunu ve geç ekilen mısırın daha iyi göründüğünü söyledi: "Buna rağmen, su rezervleri giderek azalıyor ve bu durumdevam ederse, gelecekteki raporlarda mahsulün durumunu etkileyebilir."

KAYNAK: TheCattleSite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü