ASEAN Çevrimiçi İndirimli Satış Günleri, Bölgesel E-Ticareti Artırıyor

01 Ağustos 2023

ASEAN üyelerinin çevrimiçi satış, sınır ötesi ticaret ve dijital girişimciliğin potansiyelini göstermek amacıyla her yıl 8-22 Ağustos tarihleri arasında ASEAN Çevrimiçi İndirimli Satış Günü (AOSD) düzenleniyor.

AOSD ile işletmeler için dijital dönüşümün önemini vurgulanırken, e-ticaret platformlarını kullanmanın faydaları gösterilerek KOBİ'lerin rekabet güçlerini ve büyümelerini artırmaları için dijital teknolojileri benimsemeleri teşvik ediliyor.

Katılımcı işletmeler, ASEAN pazarının çeşitliliğini ve zenginliğini daha geniş bir müşteri tabanına sergileme şansı elde ederek sınır ötesi satışlarını genişletme fırsatı buluyor. ASEAN Çevrimiçi İndirimli Satış Günü, ürün ve hizmetlerde özel fırsatlar da sunarak tüketicileri ASEAN üyesi ülkelerden geniş bir ürün yelpazesini keşfetmeye teşvik ediyor.

2022'de ASEAN Çevrimiçi Satış Günü (AOSD), tüm üye devletlerden yaklaşık 342 işletmeyi bir araya getirdi. AOSD, farklı ASEAN ülkelerinden işletmeleri ve tüketicileri bir araya getirerek ASEAN kimliğini güçlendirip, bölgesel markalaşmayı teşvik ederek Güneydoğu Asya'da dijital ekonominin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Kaynak: ASEAN
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü