Autoflight, Falcon Aviation Services ile İşbirliğini Duyurdu

17 Kasım 2023

Elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçak geliştiricisi Autoflight, devam eden Dubai Airshow sırasında önemli bir havacılık iş birliğini duyurdu.

Almanya Augsburg’ta ve Şangay'da ofisleri bulunan lider eVTOL geliştiricisi Autoflight, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin önde gelen ticari havacılık hizmetleri operatörü Falcon Aviation Services ile kurulan işbirliğinin, bölgede inovasyona öncülük etmeyi ve hava hareketliliğini yeniden şekillendirmeyi amaçladığını açıkladı.

Yıllık 70.000 yolcuya hizmet veren dünyanın en büyük beş helikopter tur operatöründen biri olan Falcon Aviation Services, 13 Kasım'da Autoflight tarafından yapılan basın açıklamasına göre bölgedeki ilk eVTOL turistik, kargo ve hava taksi uçuşlarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Elektrikli araçlarla kıyaslanabilir enerji tüketim seviyelerine sahip olan ve havaalanları ve pistler gibi sabit tesislere ihtiyaç duymayan eVTOL uçakları, ulaşımın geleceği olarak kabul ediliyor. Helikopterlere göre daha sessiz ve ekonomik olmalarıyla bilinen bu araçların, şehir içi ve şehirler arası seyahatlerde yaygın olarak kullanılması bekleniyor.

Autoflight'ın CarryAll olarak bilinen kargo taşımacılığına yönelik eVTOL modeli gelecek yıl piyasaya sürülecek, yolcu taşımacılığı modelinin ise önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak: ChinaDaily
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü