Avrasya Ekonomik Komisyonu, Çin Çıkışlı Kaynak Yapılmış Borular ve Profillere Anti-Damping Vergisi Uygulayacağını Açıkladı

15 Şubat 2021

Avrasya Ekonomik Komisyonu Yönetim Kurulu 9 Şubat’ta, Çin Halk Cumhuriyeti'nden yapılan bir dizi kaynak yapılmış paslanmaz çelik boru ve profil dışalımına anti-damping vergisi getirmeye karar verdi. Vergi, beş yıllık bir süre için getirilirken verginin oranı üreticiye bağlı olarak % 14,62 ile % 17,28 arasında değişecek. Komisyon, “Bu ürünlerin ana kullanım alanları, sıhhi tesisat ile ısı değiştiricileri, otomotiv endüstrisi, gıda endüstrisi, petrokimya ve nükleer endüstriler, mobilya üretimi ve altyapı inşaatlarıdır.” açıklamasını yaptı.
 
Avrasya Ekonomik Komisyonu Kurulu’nun kararı, resmi olarak yayınlandığı tarihten 30 takvim günü sonra yürürlüğe girecek.
 
TMK-Inox, Marchegalia RU, Baltinox firmaları tarafından yapılan ve Techno Trade LLC firması tarafından da desteklenen bir başvurunun değerlendirilmesinin ardından, Çin Halk Cumhuriyeti çıkışlı borulara ve profillere yönelik olarak 24 Aralık 2019 tarihinde anti-damping soruşturması başlatılmıştı.
 
Kaynak:  Steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü