Avrupa Binek Otomobil Satışları Kasım Ayında %8,1 Düştü

14 Aralık 2018

Cuma günü Brüksel merkezli Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nden (ACEA) yapılan açıklamada, Kasım ayında Avrupa binek otomobil satışlarında yaşanan %8,1’lik düşüşte Volkswagen, Renault ve Fiat Chrysler’in başı çektiği ve daha sıkı emisyon testlerinin uygulanmaya başlanmasının talebi baskılamaya devam ettiği belirtildi.  
2017 yılı Kasım ayında 1,26 milyon araç düzeyinde gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkelerindeki yeni araç kaydının, 2018 yılı Kasım ayında 1,16 milyon araca düştüğü belirtildi.
Verilere göre, Volkswagen Group’un satışları %10,9, Renault’nun satışları %16,0 ve FCA Group’un satışları %8,1 oranında azaldı. Renault’nun ittifak ortağı Nissan’ın satışları ise %30,8 geriledi.
Yeni “Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Testi”nin (WLTP) 1 Eylül 2018 itibarıyla zorunlu hale gelmesi otomobil üreticilerinin ürettikleri bazı modellerde yeniden onay almasını gerektirdiğinden, bazı üreticilerin söz konusu modellerin teslimatını durdurmasına yol açıyor.
Yeni emisyon standardının yürürlüğe girene kadar otomobil satışlarının arttığı, standardın yürürlüğe girmesinden bu yanaysa satışların düşmekte olduğu belirtildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı